Com triar una bona autocaravana?

Tens al cap llogar una autocaravana per a les teves pròximes vacances… bona elecció!

Ara, toca triar una que sigui la que més s’adeqüi a les teves necessitats.

A l’hora de llogar no només hem de fixar-nos en el seu preu, sinó també en la seva antiguitat, el seu equipament, la seva mida i fins i tot en l’assegurança que contractem.

Les millors empreses de lloguer acostumen a comptar amb vehicles de no més de dos anys d’antiguitat, però el més comú és trobar autocaravanes amb entre dos i quatre anys de vida. Pot haver-les més antigues i barates, però també més susceptibles a patir problemes.

El tipus de viatge que vulguis fer marcarà l’equipament que puguis esperar. Hi ha alguns bàsics, com la roba de llit i parament, però es poden afegir extres com a taules i cadires de jardí, calefacció, televisió, caixa forta, GPS…

L’aigua, el gas i l’electricitat són altres tres bàsics. L’aigua dependrà d’un dipòsit d’aigua neta que pot ser emplenat i es generaran dos tipus d’aigües d’un sol ús: les grises (provinents de l’aigüera, el lavabo o la dutxa) i les negres (originades al WC). Ambdues han de ser vessades a únicament a punts habilitats per a això.

El gas per a cuinar dependrà d’una bombona, ja sigui gas butà, propà o GLP (gas liquat de petroli) que pot ser reemplaçada.

L’electricitat prové d’una bateria independent a la del vehicle, dedicada a alimentar elements com el frigorífic, encara que depenent del model a vegades es requereixi d’una connexió externa per a utilitzar els endolls o la calefacció.

Un altre dels factors determinants a l’hora de triar l’autocaravana que més et convé és la seva grandària. El nombre de persones serà el que marqui la grandària del vehicle, tant per seients de viatge com per llits per a dormir, però si sou dos és probable que el preu d’una autocaravana de quatre places no s’allunyi molt del preu d’una de dues, i sens dubte el confort serà major. Tingues en compte que com més gran sigui més difícil serà de manejar i més combustible consumirà. A més, no oblidis que amb el carnet B de cotxe estàs autoritzat a conduir vehicles de com a màxim 3.500 quilos.

Quan vagis a formalitzar el contracte de lloguer de la teva autocaravana fixa’t bé en les condicions de l’assegurança, tingues en compte que el preu de qualsevol mal ocasionat aquí és molt més elevat que en el lloguer d’un cotxe. La franquícia serà la quantia que hauràs de pagar com a màxim en cas de tenir algun contratemps, encara que per a curar-te en salut l’opció més recomanada és sempre optar per un tot risc sense franquícia.

A Rent & Go! comptem amb caravanes totalment equipades

T’atenem de manera individualitzada, oferint la solució a mida per al lloguer de la teva autocaravana.
www.rentandgo.cat i posa rumb al teu proper destí!